کد خبر: 187456516
تاریخ انتشار: سه شنبه 26 تير 1397
خانه » اقتصادی » بازار خبر » بدهی وزارت نیرو به ۳۰ هزار میلیارد تومان رسید/خاموشی ها ادامه دارد
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
در نشست سندیکای برق مطرح شد؛

نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای برق گفت: میزان بدهی های وزارت نیرو به بخش خصوصی و بانک ها حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است که به دلیل عدم پرداخت بدهی، سرمایه گذاری جدیدی در این حوزه صورت نگرفته است و خاموشی های مکرر را شاهد هستیم.

به گزارش چی 24 به نقل از بازار خبر:

به گزارش بازارخبر علی بخشی رئیس هیئت مدیره سندیکای برق ایران امروز (شنبه 16تیر) در نشست خبری با اشاره به تأثیر نوسانات نرخ ارز بر صنعت برق، اظهار کرد: نوسانات نرخ ارز، بسیاری از شرکت‌های فعال در زمینه صنعت برق را به ورطه ورشکستگی کشانده است که به دلیل استراتزیک بودن این صنعت هر گونه خطا و نقصان می‌تواند آسیب‌های جدی به بار آورد.

رئیس هیئت مدیره سندیکای برق ایران با اشاره به اینکه از دو سال گذشته هشدار‌هایی در مورد خاموشی داده شده بود، تصریح کرد: با توجه به کاهش سرمایه‌گذاری در این صنعت، خاموشی‌های اتفاق افتاده دور از ذهن نبود و پیش بینی می‌شود میزان خاموشی‌ها در سال‌های آینده نیز بیشتر شود.

در ادامه پیام باقری نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای برق ایران با اشاره به تثبیت قیمت‌های برق در مجلس هفتم، تصریح کرد: با توجه به افزایش درآمد‌های نفتی در مجلس نهم قیمت حامل‌های انرژی به عنوان هدیه‌ای از سوی دولت به مردم بود که در ادامه با افزایش تحریم‌ها میزان بدهی این سازمان نیز شروع به اوج گیری کرد.

وی ادامه داد: در برنامه پنجم توسعه باید با افزایش قیمت برق اختلاف قیمت‌ها را جبران می‌کردیم، اما با وجود سپری شدن یکساله از برنامه ششم توسعه تاکنون ۷ درصد افزایش قیمت داشته‌ایم.

به گفته وی، میزان بدهی‌های وزارت نیرو به بخش خصوصی و بانک‌ها حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است که به دلیل عدم پرداخت بدهی سرمایه‌‍گذاری جدیدی در این حوزه صورت نگرفته است و خاموشی‌های مکرر را شاهد هستیم.

باقری با اشاره به سهم وزارت نیرو در هدفمندی یارانه‌ها بیان کرد: وزارت نیرو در سال ۹۵ به دلیل حجم بالای بدهی‌های خود از پرداخت سهم یارانه به مبلغ ۱۸۰ تا ۱۹۰ میلیارد تومان در ماه معاف شد. این در حالی است که از سال ۹۶ مبالغی به رقم حدودی ۱۱۰۰ میلیارد تومان مجدداً برداشت شد و اوایل امسال نیز مبالغی به منظور سهم یارانه‌ای از محل درآمد‌های این وزارتخانه کسر شد.

 نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای برق ایران با اشاره به کاهش سهم بودجه عمرانی صنعت برق به میزان ۱۴ درصد، اظهار کرد: با کاهش بودجه عمرانی شاهد افزایش معوقات وزارت نیرو به بخش‌های مختلف هستیم و حتی دریافتی ۱۱۰۰ میلیاردی از محل قبوض مردک که باید به ساتبا پرداخت می‌شد، هنوز وصول نشده است و بسیاری از شرکت‌های فعال در زمینه‌های تولید انرژی‌های نو فعالیت خود را متوقف کرده اند.

وی با اشاره به افزایش سالانه مصرف برق در کشور بیان کرد:با وجود افزایش هفت درصدی تقاضا برق که معادل ۵ هزار مگاوات است، وزرات نیرو تنها برای ۲ هزار مگاوات سرمایه گذاری انجام می‌دهد که می‌توان خواموشی‌های زیادی را به وجود آورد.

باقری با اشاره به تاثیر نوسانات نرخ ارز بر فعالیت سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی تصریح کرد:نوسانات نرخ ارز، بسیاری از فعالان بخش خصوصی را دچار مشکل کرده است و بدین منظور قرارداد‌هایی را برای در نظر گرفتن پوشش ریسک تدوین شد که شرکت توانیر بدون در نظر گرفتن این موارد قراد‌های خود را تدوین کرده است.

به گفته وی؛ از سال ۸۹ تاکنون ۳۰۰ قرارداد به ارزش ۴ تا ۵ میلیارد تومان با بخش دولتی متوقف شده است.

نصرالله رهنما نایب رئیس دوم هیئت مدیره سندیکای برق ایران با اشاره به کاهش عملکرد بخش خصوصی برق در تولید برق اظهار کرد:طی یک سال گذشته واحد‌های تولید برق به دلیل کمبود سرمایه گذاری حدود ۷ هزار نفر از نیرو‌های خود را تعدیل کردند.

نایب رئیس دوم هیئت مدیره سندیکای برق ایران با اشاره به کاهش صادرات تجهیزات برق تصریح کرد: میزان صادرات تجهیزات برق از سال ۹۵ که حدود ۷۷۰ میلیون یورو بود به ۵۷۱ ملیون یورو رسیده است.

رهنما در پایان گفت: صادرات خدمات فنی و مهندسی در سال ۹۴ حدود ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود که با کاهش ۲۰ درصدی به ۵۰۰ میلیون دلار رسیده است.

انتهای پیام/

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین